De prijs van een hoortoestel

De prijs van een hoortoestel is gebaseerd op de techniek die er in zit. Hoe geavanceerder de techniek, hoe hoger de prijs.

Een basis hoortoestel kost ongeveer 500 euro per stuk en het meest geavanceerde hoortoestel kan zomaar 2.200 euro kosten. In de meeste gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar volledig of gedeeltelijk de kosten van uw hoortoestel. Maar wat u uiteindelijk moet betalen hangt ook af van uw specifieke gehoorconditie en uw persoonlijke wensen en eisen.

Veel mensen denken hoe kleiner het hoortoestel, hoe kostbaarder het apparaat. De prijs van het toestel wordt echter niet bepaald door de grootte maar door de techniek die in het hoortoestel gebruikt wordt. Hoe geavanceerder de techniek hoe meer luistersituaties het toestel voor u kan oplossen. En uiteindelijk bepaalt u welke luistersituaties belangrijk zijn. Is muziek voor u belangrijk? Komt u vaak in rumoerige situaties? Of heeft u alleen problemen thuis? Wij kijken samen naar uw specifieke situatie en helpen u met de keuze voor de juiste oplossing.