Veelgestelde vragen

Er zijn inmiddels al heel wat vragen over en rondom het gehoor beantwoord. Door op de diverse onderwerpen te klikken aan de linkerzijde kunt u het antwoord wellicht terugvinden. Vindt u geen antwoord op uw vraag, dan kunt u via vraag stellen deze alsnog stellen. Onze specialisten bij Oorwerk beantwoorden u vraag zo snel mogelijk.

Uw gehoor

Dit noemen wij tinnitus of oorsuizen. Dit betekent geluiden die u waarneemt en niet van buitenaf komen. Soms kunnen wij u hier mee helpen, maar dat is zeker niet altijd het geval. U kunt het beste eens een afspraak maken voor een gehoortest, zodat wij u kunnen adviseren wat te doen.

U kunt het beste even direct contact opnemen met de winkel en anders met de huisarts. Wij kunnen controleren waar het probleem ligt en u eventueel doorverwijzen.

Hoortoestellen

Dat hangt van een heleboel factoren af; leeftijd, gehoorverlies, verzekering, of u werkt en nog veel meer. De audiciens in onze winkels zijn triage-audiciens en dat betekent dat we wel meer mogen doen dan normale audiciens. U kan het beste even informeren wat voor u van toepassing is in de winkel.

Controleer eerst of hij verstopt zit, zo niet probeer het met een nieuwe batterij. Mocht hij dan nog steeds niet werken neem contact op met de winkel.

U kunt een hoortoestel altijd bij ons uitproberen. Dit brengt geen verplichtingen met zich mee en ook geen kosten.

U kunt bij ons altijd kosteloos een second opinion krijgen, wij controleren uw gehoor en beoordelen de bestaande apparatuur.

Dit hangt af van uw gehoorverlies, maar ook van uw persoonlijke wensen en eisen. Als u een afspraak in de winkel maakt, zullen wij dit samen met u beoordelen.

Vergoedingen

Of u in aanmerking komt voor vergoeding hangt af van uw gehoorverlies. Vanaf januari 2013 bekijkt de zorgverzekering dit per oor, als deze slechter is dan gemiddeld 35dB dan komt u in aanmerking voor een vergoeding. U kunt zich natuurlijk ook altijd laten informeren bij ons in de winkel.

Het kan zijn dat u nog een eigen risico had open staan bij de zorgverzekeraar en dat deze hiermee verrekend wordt.

De gehele rekening is naar uw zorgverzekeraar gegaan en zij hebben het gedeelte wat zij vergoeden eraf getrokken en het resterende bedrag aan u doorberekend.

5 jaar na de aanschafdatum van uw hoortoestel heeft u opnieuw recht op vergoeding. Mocht u binnen die 5 jaar nu veel slechter zijn gaan horen, dan kan u wel sneller in aanmerking komen.

Onderhoud & Service

Dit hangt af van het hoortoestel dat u heeft. Regelmatig onderhoud is erg belangrijk voor de werking van het hoortoestel maar ook het voorkomen van problemen aan het oor. Laat u gerust eens informeren naar de mogelijkheden voor uw hoortoestel in de winkel.

Wij adviseren u om uw hoortoestel en instellingen jaarlijks te laten controleren. Bij twijfel en problemen adviseren wij u direct een afspraak te maken.