De gehoortest

De eerste stap in de richting van een beter gehoor is een gratis gehoortest en een gesprek met een Oorwerk audicien. Tijdens de test meet de audicien precies hoe het met uw gehoor gesteld is. We gaan daarbij uitgebreid in op de mogelijkheden om uw gehoor te verbeteren. Uw persoonlijke omstandigheden, wensen en eisen vormen daarbij ons uitgangspunt.

Vervolgstappen bepalen

Het kan zijn dat de audicien u op basis van de testuitslag naar een KNO-arts verwijst voor nader onderzoek. Als dat niet nodig is, of als u daar al geweest bent, kunnen de vervolgstappen bepaald worden. Ook als u voor vervanging van uw hoortoestel komt, kijken we opnieuw naar uw wensen, eisen en mogelijkheden. Het kan immers zijn dat uw gehoor of persoonlijke situatie veranderd is.

Een hooroplossing op maat

Als uit de gehoortest en het gesprek met de audicien blijkt dat u het beste geholpen bent met een hoortoestel, dan kiezen we samen een hoortoestel uit dat uw gehoor het beste ondersteund. Oorwerk heeft hoortoestellen van alle A-merken in huis in elke denkbare kleur en uitvoering. Kiest u voor een fel kleurtje of juist een onzichtbaar apparaatje? Kiest u voor gebruiksgemak of toch een wat lagere prijs? Bij Oorwerk heeft u de meeste keus, dus altijd een oplossing die bij uw wensen past.

 

Afstellen en wennen

Zodra u uw hoortoestel uitgekozen hebt, wordt het heel precies voor u op maat gemaakt en afgesteld op uw wensen. Daarna is het aan u om uw nieuwe gehoor in alle rust te testen. U zult best moeten wennen aan uw "nieuwe" gehoor. Daarom bouwen we de ondersteuning van uw gehoor rustig op. U kunt op elk moment een afspraak maken om uw hoortoestel nog een beetje verder op uw wensen af te stellen. Samen komen we er wel uit. U betaalt pas als u geheel tevreden bent.

Neem iemand mee

Het meenemen van bijvoorbeeld uw partner of zoon/dochter naar de afspraak is erg belangrijk. Dit is belangrijk, omdat bij de eerste afspraak de audicien u enkele vragen over uw persoonlijke situatie stelt. Bijvoorbeeld "Wanneer heeft u het gevoel dat u minder goed verstaat?" Uw partner of zoon/dochter kan u vaak helpen deze vragen te beantwoorden en ook vertellen hoe zij uw hoorverlies in verschillende situaties ervaren. Dit kan helpen met het stellen van de juiste diagnose. Maar ook omdat twee mensen nou eenmaal meer horen dan één. U krijgt veel informatie en het is fijn dit naderhand met iemand te kunnen bespreken.