Horen, zien en schrijven

Als je goed luistert en om je heen kijkt en er iets over schrijft, kunnen anderen er hun voordeel mee doen.

Hans Geus

Klant van Oorwerk Amstelveen

Al jong, zo rond mijn 25ste, is mijn gehoor langzaam achteruitgegaan. Mijn handicap is verkalking van de gehoorbotjes (Otosclerose) en komt voor in mijn familie. Op mijn 34ste is het linker oor met succes geopereerd door het plaatsen van een plastic stijgbeugel. Op mijn 40ste volgde dezelfde operatie aan het rechter oor. Allemaal een enorme verbetering in mijn functioneren. Na mijn 60ste kreeg ik echter steeds meer last van een hoge pieptoon in beide oren (Tinnitus), waardoor ik wederom steeds moeite kreeg met horen.

 

Na een gehoortest bij een KNO-arts kreeg ik te horen dat er weinig aan tinnitus is te doen en kreeg ik via via het advies om naar "Oorwerk" te gaan. Gedurende bijna 2 maanden heb ik bij Oorwerk diverse hoortoestellen kunnen uitproberen en op die manier, met succes, de voor mij beste oplossing kunnen kiezen. Ik hoor nu weer veel beter, doordat de hoge pieptoon veel meer op de achtergrond is gekomen.

 

Door Oorwerk heb ik die maanden ook mijn "huiswerk" moeten doen, door het noteren van mijn ervaringen met de diverse hoortoestellen.

 

In de Van Dale dwarsligger staat als verklaring van het oude spreekwoord "Horen, zien en zwijgen doet dikwijls veel verkrijgen"; als je goed luistert en om je heen kijkt en er niet over praat, kun je er zelf vaak je voordeel mee doen.

 

Mijn variant hierop is "Horen, zien en schrijven doet dikwijls veel verkrijgen"; als je goed luistert en om je heen kijkt en er iets over schrijft, kunnen anderen er hun voordeel mee doen.

 

Een pluim voor Josje de Munck van Oorwerk Amstelveen. Josje bedankt voor je professionele en sympathieke begeleiding en ondanks het feit dat het over zeer belangrijke elementaire zaken ging was er ook veel "lachwerk". Je maakte er voor mij een spannende ontdekkingsreis van.

 

Ik eindig hier mijn "Schrijfwerk".

 

Hans Geus 

Top service!

Oorwerk Den Haag, van harte aanbevolen. Succes daar met jullie werkzaamheden! Ga zo door!

Verder lezen

Alsof ik een tweede leven kreeg!

Ik ben zeer tevreden over mijn Signia hoortoestellen. Alsof ik een tweede leven kreeg! Natuurlijk is het even wennen na een leven met een "slecht" gehoor. Alles is nu anders,...

Verder lezen

Een blije familie

Door mijn vrouw en kinderen werd mij steeds gevraagd wanneer ik nu eindelijk eens mijn gehoor liet testen.  

Verder lezen

Soms vergeet ik zelfs dat ik hoorapparaten in heb

Wat een verbetering! Ik merk niet meer dat wat ik hoor, versterkt geluid is. Zo'n natuurlijk geluid is het!

Verder lezen

Mooi rood is niet lelijk

Ontzettend blij met mijn mooie rode hoortoestel

Verder lezen

Ik wilde er eigenlijk niet aan

Mijn gehoor ging wat achteruit en op mijn leeftijd van 79 jaar was dit niet vreemd. Toch hoopte ik dat de audicien zou zeggen: Het is nu nog niet nodig.

Verder lezen

Peter van Elswijk

Als 60 jarige denk je wellicht nog niet zo gauw aan gehoorproblemen, althans ik niet.

Verder lezen

Astrid hoort er weer bij

Zelfs vanuit de keuken kan ik het gesprek in de woonkamer blijven volgen

Verder lezen

Eindelijk weer hoorplezier

Ik heb sinds jaren weer een keer op mijn gitaar kunnen spelen, en deze ook zelf kunnen stemmen

Verder lezen

Een warm onthaal

Het was een advertentie die mij wees op Oorwerk. En het was het juiste moment.

Verder lezen

Muziek en gehoorverlies

Graag wil ik jullie laten weten dat het heel goed mogelijk is om muziek te maken met gehoorverlies zoals het mijne. Wel met hulp van mijn hoortoestellen, een afstandsbediening...

Verder lezen

Nieuwe hoortoestellen

Na lange tijd problemen te hebben gehad met mijn hoortoestellen kwam ik door toeval bij Oorwerk terecht.

Verder lezen

Zeer tevreden

Het leek ons, Gerda en Toon van den Broek met name, en vele met ons een goed plan deze themamiddag van de Katholieke Bond van Ouderen te bezoeken, waar we ons voordeel mee...

Verder lezen

Casper kan weer vergaderen

Sinds ik hoortoestellen draag ben ik weer actief tijdens vergaderingen en groepsgesprekken. Ik tel dus eindelijk weer mee!

Verder lezen

André hoort de vogels weer

Sinds ik hoortoestellen draag hoor ik de vogels weer fluiten! Iets wat zeer waardevol voor mij is. Sinds ik hoortoestellen draag hoor ik de vogels weer fluiten! Iets wat zeer...

Verder lezen

Alles klonk weer als nieuw

Het was dezelfde ervaring die ik had na mijn staaroperatie maar dan voor m'n oren: alles klonk weer als nieuw! Ik zei altijd tegen mijn man: praat eens wat harder, je...

Verder lezen