Astrid Temo hoort er weer bij

Zelfs vanuit de keuken kan ik het gesprek in de woonkamer blijven volgen

Astrid Temo

Klant van Oorwerk Den Haag-Benoordenhout

Astrid is als gevolg van de bof op 6-jarige leeftijd aan haar linkeroor volledig doof geworden. Lange tijd leed ze in stilte aan haar kwaal, maar onopgemerkt bleef het niet: tijdens een functioneringsgesprek op haar werk kreeg ze te horen dat ze ongeïnteresseerd was en niet sociaal genoeg. Zelf hoorde ze wel dat collega's iets zeiden, maar niet wat ze zeiden. ,,Ik kreeg zelfs hoofdpijn van het ingespannen luisteren. Daardoor zag je mij niet meer op borrels. Wat moest ik daar terwijl ik niemand kon verstaan? Door dit alles ben ik vreselijk onzeker geworden."  

 

Ongeveer tien jaar geleden probeerde ze bij een ketenaudicien een zogenaamd cros-systeem, dat het geluid van het slechte oor naar het goede oor overbrengt. Dit systeem werd verbonden door middel van een draad. Het draadje was vervelend om te voelen en schoot vaak los. Het oorstukje was te hard en daardoor erg oncomfortabel in het goede oor. ,,Ik heb m'n best gedaan om het uit te proberen maar het was echt niet fijn!" Na er ruim een jaar mee geworsteld te hebben verdween het in de la.

 

Kort geleden vonden vooral haar vriend en haar kinderen dat ze er iets aan moest laten doen. ,,Daarom kwam de advertentie van Oorwerk, waarin testpersonen werden gevraagd, precies op tijd", zegt ze achteraf. Op dat moment zag ze het zelf niet meer zo zitten met hoortoestellen. ,,Zelf had ik de hoop al opgegeven." Daarom maakte haar vriend de afspraak bij Oorwerk. Aanvankelijk aarzelde ze nog. ,,Willem-Jan heeft me wel over de streep moeten trekken, hoor", zegt ze hier achteraf over.

 

Deze keer is weer gekozen voor een crossysteem, maar dit keer draadloos en als open aanpassing, dat wil zeggen zonder hard plastic oorstukje. Ook kan dit systeem tegen spatwater.


Haar eerste indruk: ,,Het was net of ik opeens in een driedimensionale wereld terecht was gekomen: zo helder klonk alles om me heen!" Ze hoort het nu wel als de telefoon afgaat, en ook als de sleutel in het slot wordt gestoken. ,,Ik vind nu vaak dat de TV te luid staat in plaats van te zacht."


Nu is aankijken niet meer nodig om goed te verstaan. ,,Zelfs vanuit de keuken kan ik het gesprek in de woonkamer blijven volgen, echt fantastisch!" Het verstaan van gesprekken in rumoerige omstandigheden blijft wel lastig, omdat je feitelijk alles maar met één oor hoort. Daarover zegt ze: ,,Met acht mensen gaat het nog net."  

Top service!

Oorwerk Den Haag, van harte aanbevolen. Succes daar met jullie werkzaamheden! Ga zo door!

Verder lezen

Alsof ik een tweede leven kreeg!

Ik ben zeer tevreden over mijn Signia hoortoestellen. Alsof ik een tweede leven kreeg! Natuurlijk is het even wennen na een leven met een "slecht" gehoor. Alles is nu anders,...

Verder lezen

Een blije familie

Door mijn vrouw en kinderen werd mij steeds gevraagd wanneer ik nu eindelijk eens mijn gehoor liet testen.  

Verder lezen

Soms vergeet ik zelfs dat ik hoorapparaten in heb

Wat een verbetering! Ik merk niet meer dat wat ik hoor, versterkt geluid is. Zo'n natuurlijk geluid is het!

Verder lezen

Mooi rood is niet lelijk

Ontzettend blij met mijn mooie rode hoortoestel

Verder lezen

Ik wilde er eigenlijk niet aan

Mijn gehoor ging wat achteruit en op mijn leeftijd van 79 jaar was dit niet vreemd. Toch hoopte ik dat de audicien zou zeggen: Het is nu nog niet nodig.

Verder lezen

Peter van Elswijk

Als 60 jarige denk je wellicht nog niet zo gauw aan gehoorproblemen, althans ik niet.

Verder lezen

Eindelijk weer hoorplezier

Ik heb sinds jaren weer een keer op mijn gitaar kunnen spelen, en deze ook zelf kunnen stemmen

Verder lezen

Horen, zien en schrijven

Als je goed luistert en om je heen kijkt en er iets over schrijft, kunnen anderen er hun voordeel mee doen.

Verder lezen

Een warm onthaal

Het was een advertentie die mij wees op Oorwerk. En het was het juiste moment.

Verder lezen

Muziek en gehoorverlies

Graag wil ik jullie laten weten dat het heel goed mogelijk is om muziek te maken met gehoorverlies zoals het mijne. Wel met hulp van mijn hoortoestellen, een afstandsbediening...

Verder lezen

Nieuwe hoortoestellen

Na lange tijd problemen te hebben gehad met mijn hoortoestellen kwam ik door toeval bij Oorwerk terecht.

Verder lezen

Zeer tevreden

Het leek ons, Gerda en Toon van den Broek met name, en vele met ons een goed plan deze themamiddag van de Katholieke Bond van Ouderen te bezoeken, waar we ons voordeel mee...

Verder lezen

Casper kan weer vergaderen

Sinds ik hoortoestellen draag ben ik weer actief tijdens vergaderingen en groepsgesprekken. Ik tel dus eindelijk weer mee!

Verder lezen

André hoort de vogels weer

Sinds ik hoortoestellen draag hoor ik de vogels weer fluiten! Iets wat zeer waardevol voor mij is. Sinds ik hoortoestellen draag hoor ik de vogels weer fluiten! Iets wat zeer...

Verder lezen

Alles klonk weer als nieuw

Het was dezelfde ervaring die ik had na mijn staaroperatie maar dan voor m'n oren: alles klonk weer als nieuw! Ik zei altijd tegen mijn man: praat eens wat harder, je...

Verder lezen