Gehoor verbeteren

Slechthorendheid is een vervelende kwaal. Oorwerk kan er voor zorgen dat u snel weer beter hoort. Omdat elk mens en elk oor weer anders is, biedt Oorwerk een persoonlijke aanpak en een oplossing op maat.

Oorwerk: altijd een oplossing op maat

Wat een goede oplossing is voor een ander, is niet altijd de beste oplossing voor u. Onze audiciens zorgen ervoor dat uw wensen en eisen optimaal verwerkt worden in een oplossing die alleen ú op het lijf geschreven is.

Alle A-merken in huis
De oplossing die de Oorwerk audicien u adviseert kan vervolgens met een hoortoestel van elk A-merk, in elke denkbare uitvoering ingevuld worden. Want alleen door geheel merkonafhankelijk te zijn kunnen wij het maatwerk leveren waar Oorwerk voor staat. U krijgt altijd het beste advies en de juiste oplossing.

Geniet van radio en TV
Voor een betere beleving van TV en radio kunnen we systemen leveren die het mogelijk maken om weer te genieten van uw favoriete programma's. Dat kunnen zowel op zichzelf staande systemen zijn als systemen die gekoppeld kunnen worden aan uw hoortoestel.

Comfortabeler bellen
We kunnen u ook ondersteunen in het gebruik van uw (mobiele) telefoon.
Dankzij speciale toestellen of gehoorversterkers kunt u weer gemakkelijker bellen. Het is ook steeds vaker mogelijk om uw telefoon direct via bluetooth te verbinden met uw hooroplossing. Vraag naar deze oplossingen en vele andere bij uw Oorwerk audicien.

Méér dan hoortoestellen
Oorwerk biedt ook maatwerk op andere gebieden van gehoorondersteuning. Zo is het mogelijk om uw huis uit te rusten met signaalsystemen die geluiden omzetten in lichtsignalen. U mist dan nooit meer de deurbel of de telefoon.

Oorwerk: zo werkt het

De gehoortest
De eerste stap in de richting van een beter gehoor is een gratis gehoortest en een gesprek met een Oorwerk audicien. Tijdens de test meet de audicien precies hoe het met uw gehoor gesteld is. We gaan daarbij uitgebreid in op de mogelijkheden om uw gehoor te verbeteren. Uw persoonlijke omstandigheden, wensen en eisen vormen daarbij ons uitgangspunt.

 

 

Vervolgstappen bepalen
Het kan zijn dat de audicien u op basis van de testuitslag naar een KNO-arts verwijst voor nader onderzoek. Als dat niet nodig is, of als u daar al geweest bent, kunnen de vervolgstappen bepaald worden. Ook als u voor vervanging van uw hoortoestel komt, kijken we opnieuw naar uw wensen, eisen en mogelijkheden. Het kan immers zijn dat uw gehoor of persoonlijke situatie veranderd is.

Een hooroplossing op maat
Als uit de gehoortest en het gesprek met de audicien blijkt dat u het beste geholpen bent met een hoortoestel, dan kiezen we samen een hoortoestel uit dat uw gehoor het beste ondersteund. Oorwerk heeft hoortoestellen van alle A-merken in huis in elke denkbare kleur en uitvoering. Kiest u voor een fel kleurtje of juist een onzichtbaar apparaatje? Kiest u voor gebruiksgemak of toch een wat lagere prijs? Bij Oorwerk heeft u de meeste keus, dus altijd een oplossing die bij uw wensen past.

Afstellen en wennen
Zodra u uw hoortoestel uitgekozen hebt, wordt het heel precies voor u op maat gemaakt en afgesteld op uw wensen. Daarna is het aan u om uw nieuwe gehoor in alle rust te testen. U zult best moeten wennen aan uw "nieuwe" gehoor. Daarom bouwen we de ondersteuning van uw gehoor rustig op. U kunt op elk moment een afspraak maken om uw hoortoestel nog een beetje verder op uw wensen af te stellen. Samen komen we er wel uit. U betaalt pas als u geheel tevreden bent.

Oorwerk: erkende hoorspecialisten

Oorwerk is een StAr-gecertificeerd audiciensbedrijf. Al onze audiciens zijn gediplomeerd, geregistreerd en worden doorlopend bijgeschoold naar de laatste ontwikkelingen.

Wij maken altijd gebruik van de nieuwste audio-, spraak- en videotechnieken bij het vaststellen van uw gehoor. Of het nu gaat om het ontdekken van een probleem, het meten van uw gehoor of om het controleren van een hoortoestel.

Video Otoscopie
Om het oor van binnen goed te kunnen bekijken en te inspecteren, maken wij gebruik van een otoscoop. Dit is een speciale kijker voor het oor waarmee de gehoorgang goed zichtbaar wordt. Ook hebben wij een kleine camera die wij pijnloos in de gehoorgang kunnen brengen om uw oor van binnen nog duidelijker te zien en u zelfs mee te laten kijken.

Toonaudiometrie
De meest gebruikte test voor het vaststellen van de aard en de grootte van het gehoorverlies is toonaudiometrie. Tijdens een test krijgt u zuivere tonen te horen op verschillende toonhoogtes. Daarbij stellen wij snel en eenvoudig vast bij welke sterkte u de verschillende tonen hoort. Door op verschillende manieren te meten, krijgen wij waardevolle informatie over de aard van uw gehoor en een eventueel gehoorverlies.

Spraakaudiometrie
Met spraakaudiometrie onderzoeken wij in welke mate u aangeboden spraak kunt verstaan. U krijgt eenvoudige, eenlettergrepige Nederlandse woorden op verschillende sterktes te horen, die u daarna mag herhalen. Deze test kan zowel met een hoofdtelefoon worden gedaan als in vrije veld, bij dit laatste kunnen wij bepalen of u voldoende met de gekozen hooroplossing kan verstaan.

Hearingloss Simulation
Met de Hearingloss Simulation kunnen wij met geluiden nabootsen wat uw gehoorverlies nu eigenlijk is en wat u niet meer kan horen. Dit kan voor u zelf en de mensen in uw omgeving begrip en duidelijkheid verschaffen.

Visual Speech
Om duidelijk te krijgen of het gekozen hoortoestel genoeg versterking biedt, plaatsen wij een microfoon in het oor en bieden wij u geluiden aan. Zo kunnen wij samen zien of er voldoende geluiden binnenkomen.

Surroundrouter
In de geluidsituaties die voor u belangrijk zijn willen wij juist testen of de gekozen hooroplossing zijn werk doet. Met de Surroundrouter kunnen wij deze situaties in de winkel nabootsen en waar nodig direct uw hoortoestel aanpassen.

Richtinghoren
Een richtinghorentest maakt duidelijk in hoeverre u kunt bepalen waar een geluid vandaan komt. Dat lukt alleen als beide oren ongeveer even goed functioneren. Tijdens de test krijgt u geluiden te horen via diverse luidsprekers die om u heen zijn geplaatst. U moet steeds aangeven uit welke richting het geluid afkomstig is.

Oorwerk en onze partners

Wij vinden het belangrijk dat u de keuze heeft. Daarom werken wij samen met de beste leveranciers, hebben wij contact met alle zorgverzekeraars en volgen we de laatste trends zodat u gegarandeerd bent van de beste oplossing. Lees meer »

Oorwerk volgens onze klanten

We kunnen u heel veel vertellen over hoe we werken en hoe dat voor u voelt. Toch kan niemand dat beter beoordelen dan onze eigen klanten. Lees hier alles over hun ervaringen met Oorwerk en hun "nieuwe gehoor". Lees meer »

Oorwerk en u

De eerste stap naar een beter gehoor begint met een afspraak met Oorwerk. 
Lees meer »