7 maart 2016

Oorwerk in West-Friese regio

"We praten met de mensen niet over een 'hoortoestel', maar over een 'hooroplossing'. Want er zijn ontzettend veel en goeie oplossingen voor hoorproblemen." Dat zegt Hans van Dommelen, audicien van Oorwerk in West-Friesland. Oorwerk is gestart met vestigingen in Hoogkarspel en Hoorn.

Oorwerk is al bekend in de Randstad maar zoekt uitbreiding en Hoorn en Hoogkarspel passen goed in dat streven. In november werden sleutels voor de zaken overhandigd. Niet dat West-Friesland nieuw is voor Van Dommelen. En, hij is geboren tussen de hoortoestellen, zijn grootouders startten in Amsterdam al een 'winkel in hoortoestellen' in 1946. Hans van Dommelen was eerder ook al zo'n tien jaar werkzaam in het audicienwerk in Hoorn en is blij om na drie jaar terug te zijn op zijn stek in het West-Friese. Met een audicien-aanpak die bij hem past: "Het gaat om een persoonlijke benadering van je klanten, want de drempel voor het aanpakken van hoorproblemen is voor mensen veel groter dan bijvoorbeeld het aanmeten van een bril.

 

Ik zeg maar: het is alsof je voor je vader en moeder aan het werk bent." Die ruimte is er bij Oorwerk. De zaak heeft er zelfs een eigen term voor: 'Oorwerkwaardig'. En dat staat volgens Oorwerk voor: 'hoog opgeleide professionals die snappen dat een mens naast oren ook gevoelens, wensen en eisen heeft'. Van Dommelen hecht er ook waarde aan dat de Oorwerk zaken onafhankelijk zijn en gezamenlijk een eigen beleid voeren. Hij staat zelf een aantal dagen in de winkel en geeft daarnaast leiding aan de medewerkers in Hoorn.

 

Sinds Oorwerk in Hoorn en Hoogkarspel van start ging is er hard gewerkt aan het herwinnen van vertrouwen bij cliënten. Want vertrouwen is belangrijk in het audicienwerk: "Het gaat niet om een hoortoestel, maar om een oplossing voor het hoorprobleem en dat is voor iedereen anders. De persoonlijke omstandigheden bepalen wat de beste oplossing kan worden: heb je alleen een oplossing nodig omdat je tv niet goed meer kan volgen of ga je de deur niet meer uit omdat je in een groep mensen niets meer verstaat." Ieder ken zijn of haar eigen omstandigheden. Tal van oplossingen zijn er tegenwoordig. Sommige eenvoudig en goedkoop, andere duurder naarmate er meer van de techniek wordt gevraagd. "Maar ook voor de kleinere beurs zijn die duurdere oplossingen bereikbaar, want we werken ook met verhuur van apparatuur zodat je niet in één keer veel geld voor een oplossing kwijt bent.

 

'Ervaar eerst maar eens wat de beste oplossing kan zijn', zeg ik altijd. En er zijn ontzettend veel en goede oplossingen mogelijk voor hoorproblemen."


Oorwerk Hoorn is gevestigd aan de Veemarkt 35, tel: 0229-758035.

Oorwerk Hoogkarspel is gevestigd in het winkelcentrum aan het Raadhuisplein 26, tel: 0228-754586. Beide zaken zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag.

 

Bron:  Westfries Weekblad