13 mei 2016

Oorwerk pakt elk hoorprobleem aan

Er zijn niet alleen heel veel redenen waarom iemand een probleem met zijn of haar gehoor kan krijgen. Er zijn ook heel veel oplossingen waaruit gekozen kan worden. Die twee bij elkaar brengen - dat is dé specialiteit waar Oorwerk voor staat.

Dat zegt Marijke Veenstra van Oorwerk, gevestigd in de winkel van Ed Kriek Optiek in de Venneperhof 2 in Nieuw-Vennep. "Ons belangrijkste doel is het vinden van de beste oplossing voor het hoorprobleem. En dan moet je heel breed denken. Want wat een goede oplossing is voor de een, is niet automatisch de beste oplossing voor de ander. Daarom gaat het altijd om maatwerk", aldus Marijke. "Daar zijn wel meerdere stappen voor nodig. Te beginnen met een hoortest, want we willen eerst weten of er daadwerkelijk sprake is van gehoorverlies en hoe groot dat is. Dan willen we meer informatie over het soort gehoorverlies en of er specifieke klachten zijn. Die gegevens zijn van belang omdat bij elk type gehoorverlies een specifieke oplossing past."

Piepjestest

Daarom is er naast de bekende piepjestest ook een woordjestest. "Voor het vinden van een juiste oplossing, is het belangrijk om te weten of iemand problemen heeft bij het horen of met het verstaan of dat er sprake is van een combinatie. Vandaar die woordjestest, want daar kun je dat mee testen."

App

Naast al die technische aspecten, zijn er nog de wensen van de klant zelf. "Er is een mogelijkheid om het hoortoestel te bedienen met een app op je mobiele telefoon. Dat is een prachtig stukje techniek, maar we kunnen ons ook voorstellen dat niet iedereen zijn of haar mobiel als een soort afstandsbediening voor het hoortoestel wil en/of kan gebruiken."
Maar als er dan een keus is gemaakt, geeft Oorwerk de klant altijd nog ruim de tijd om het toestel uit te proberen. "Daar mag je echt wel enkele weken voor rekenen. We gaan door tot het helemaal goed is."
Die service heeft geen invloed op de rekening, aldus Marijke die wijst op de diverse mogelijkheden van verrekenen. "Dat kan via de zorgverzekering, maar ook via de belastingaangifte. Die laatste optie kan soms zelfs voordeliger zijn, omdat het geen invloed heeft op je eigen risico."

Hulpmiddelen

Tot slot wijst ze nog op een aantal andere oplossingen. "Hoortoestellen kunnen heel veel van de hoorproblemen opvangen. Maar er zijn ook oplossingen als speciale (mobiele) telefoons voor slechthorenden en een wek- en waarschuwingssysteem, bestaande uit een lichtsignaal voor de deurbel en telefoon, een wekker en een rookmelder. Het zijn allemaal hulpmiddelen die Oorwerk in huis heeft en waarover we kunnen adviseren. En wat te denken van het voorkomen van. Oorwerk kan universele oordopjes leveren maar ook gehoorbescherming op maat. Voor laatstgenoemde moeten mensen wel rekening houden met een levertijd van zo'n tien dagen. Maar dan heb je wel een oplossing op maat."
Voor meer informatie: bezoek de vestiging in Nieuw-Vennep (Venneperhof 2) of klik hier voor een vestiging bij u in de buurt.