11 april 2019

Maatwerk in hooroplossingen

"We bieden niet alleen hoortoestellen maar maatwerk in hooroplossingen," meldt audicien Hans van Dommelen. Samen met Helma Niekel-Ooi runt hij de Hoornse vestiging van Oorwerk. Het bedrijf specialiseert zich in de beste hoortoestellen met de nieuwste technieken.

Met de voordeligere hoortoestellen hoor je wel alles harder, maar je verstaat er niet beter mee. Oorwerk verkoopt onder andere hoortoestellen die via bluetooth zijn verbonden met de mobiele telefoon zodat slechthorenden niet alleen weer makkelijk kunnen telefoneren, maar ook tv en muziek kunnen streamen. Het is mogelijk geluid te verfijnen en te selecteren. Bijgeluiden zijn bijvoorbeeld weg te filteren en de drager van het hoortoestel heeft de keuze of hij liever de tv hoort of juist het gesprek van de mensen in de kamer. Zelfs de richting van het geluid is af te stellen: men kan voorkeur geven aan sprekers van voren, van achteren of van de zijkant. Daarnaast is het toestel in verbinding te stellen met een externe microfoon zodat een gesprekspartner of een vergadering beter is te volgen.

Hoorplan

Oorwerk verkoopt alle merken en soorten hoortoestellen, zowel basismodellen als geavanceerde. Samen met de klant gaat Van Dommelen op zoek naar de beste hooroplossing. Hij legt uit: "In de winkel geven we vrijblijvende demo's, zodat klanten in ruim een half uur kunnen ervaren wat onze hoortoestellen te bieden hebben." Wanneer iemand geïnteresseerd is, maakt de audicien samen met de klant een hoorplan, dat volledig is ingesteld op iemands gehoor en persoonlijke wensen. Dat mag de klant vervolgens testen in de thuissituatie, op een vergadering of een verjaardag. "Het hele traject duurt vier á zes weken. Tussentijds zijn er controlemomenten om de bevindingen te bespreken en waar nodig verdere uitleg te geven." Niet alleen het hoortoestel maakt deel uit van het hoorplan, maar ook de nazorg en alles wat nodig is om het hoortoestel optimaal te kunnen gebruiken: accu's of batterijen, controles, nieuwe hoormetingen, bijstellen, verlies- en diefstalverzekering. "Het hoorplan ontzorgt de klant volkomen voor een periode van drie jaar. Deze heeft er geen omkijken meer naar."

Nazorg

Helma Niekel: "Bij grote ketens houdt de service vaak op nadat de factuur is voldaan. Voor ons is de nazorg net zo belangrijk. Onze service maakt het verschil: de ondersteuning die we geven tijdens de hele gebruikstijd van het hoortoestel. Want gehoorverlies blijft niet hetzelfde, dat kan teruglopen. Daarom controleren we met regelmaat of het hoortoestel nog naar behoren werkt."

Oorwerk Hoorn
Veemarkt 35
1621 JB Hoorn
Tel. 0229 758 035
hoorn@oorwerk.nl

of klik hier voor een vestiging bij u in de buurt.

 

Bron: www.westfriesweekblad.nl