25 april 2014

Hoortoestel waarmee je smartphone kunt horen

Ook op de beide Haagse locaties van Oorwerk is het paradepaardje van de hoortoestellen nu te bekijken en vooral te beluisteren.

Smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Maar dat je nu ook een hoortoestel ermee kunt bedienen en dat je direct in beide oren het geluid van je smartphone of tablet kraakhelder hoort, is helemaal nieuw.


"Dit is de volgende stap in de hoortechniek," vertelt Martijn Straatman van Oorwerk. "Het hoorapparaat is via een speciale bluetoothverbinding eenvoudig draadloos te koppelen aan een smartphone of een iPad. De besturing, bijvoorbeeld het volume, is vervolgens te regelen via een gratis te downloaden app. Muziek, telefoongesprekken, noem maar op, worden zo nog beter verstaanbaar.

In Amerika is dit al een grote hit." In de toekomst kunnen zelfs smart tv's worden gekoppeld aan een hoortoestel. De vergoedingen voor hoorondersteunende apparaten zijn gewijzigd in de basisverzekering.


Straatman: "Slechthorenden komen dus in aanmerking voor een pakket met bijvoorbeeld een wekker met een trilplaat of een flitslamp voor de telefoon. Bijna alle grote verzekeraars geven deze producten in bruikleen via de basisverzekering, zodat ze ook niet van je eigen risico af gaan. Ze geven veel mensen rust, omdat er thuis niets meer langs je heen gaat." Via een gratis hoortest en een recept van de KNO-arts kan Oorwerk deze producten binnen enkele weken laten bezorgen.

 

Neem voor meer informatie contact op met een van onze gecertificeerde audiciens. 

 

Bron: De Posthoorn